IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 4 май

08:17 | 04.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 4 май

Хората ще решат кой ще изтегли държавата от дъното

в. Сега

Правителството възнамерява да започне широко обществено допитване по въпроса кой сектор от икономиката може да издърпа страната ни в следващите 10 г. Това съобщи министърът по европейските фондове Томислав Дончев пред "Сега". В момента тече подготовката за следващия програмен период за усвояване на пари от Европейския съюз.

"Най-важната ни задача е да определим кой сектор ще е икономическият мотор за България", заяви Дончев. Той допълни, че има амбицията "всички национални приоритети да бъдат дискутирани с широката общественост", а не няколко умни глави да решат на кои отрасли ще заложи страната ни в следващите години.

ЕБВР е била подведена да одобри изпълнителя на сероочистките в "Марица изток 2"

в. Дневник

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са били подведени да одобрят изпълнителя на проекта за изграждане на сероочистващи инсталации на два от блоковете на държавната ТЕЦ "Марица Изток 2". Това съобщи "Медиапул" като се позовава на нередности по тръжната процедура, установени след проведената в края на февруари 2010 г. проверка в централата от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ)

Конкурсът е спечелен от китайско-италианския консорциум "Идреко - Инсигма", но в началото на март стана известно, че ОЛАФ е открила липси, непълноти и неточности в документите му.

Българинът не вярва евроизмамите да бъркат в джоба му

в. Новинар

Българите все още не намират пряка връзка между измамите с европейски средства и джоба на родния данъкоплатец. Малка част от хората биха съобщили на съответните институции, ако разполагат с информация за злоупотреби при усвояването на средства от Европейския съюз. Това са изводи от социологическото изследване „Борбата срещу измамите и злоупотребите с европейски средства”, представено вчера от клуб "Журналисти срещу корупцията". Ако все пак хората имат желание да кажат за злоупотреби, за които са разбрали, МВР и полицията остават предпочитаните институции за подаване на сигнали.

Борисов си писа много добър (5)

в. Новинар

Много добър (5) е оценката, която министър-председателят Бойко Борисов постави за управлението на ГЕРБ до момента. Пред "Икономика ТВ" премиерът обясни, че антикризисните мерки, които правителството ще обяви в сряда, няма драстично да се отразят на стандарта на живот на българите. Той отказа да уточни дали ще бъде увеличен Данък добавена стойност (ДДС).

Държавата ще затваря опасни стадиони

в. Дневник

Въпросът за отнемането на лиценза на Българския футболен съюз не стои, но ще бъдат затваряни стадиони, които не отговарят на изискванията и застрашават здравето и живота на посетителите. Това съобщи министърът на спорта Свилен Нейков в интервю за Би Ти Ви.

По думите на Нейков обаче това няма да попречи на провеждането на футболните срещи и планираните концерти.

Би Ти Ви представи становище на експерти, според които състоянието на стадион "Локомотив" в столицата крие опасност за зрителите и там не бива да се провеждат мероприятия с публика над 30 хиляди души.

Комисия алармира за измами с почивки в Кипър

в. Сега

Комисията за защита на потребителите алармира за измамна схема за почивки в Кипър. Сигналът до българския орган е пратен от кипърските им колеги. Според него американската фирма World Ventures Marketing предлагала пирамидална схема за продажба на евтини почивки на островната държава. От фирмата заявяват, че трябва да се плати първоначална такса за регистрация от 265 евро за включване в система и след това още по 40 евро месечно, докато се регистрират още четирима участници.

БГ агнетата свършиха

в. Стандарт

Агнешкото месо ще бъде кът за Гергьовден. Българските мръвки свършили още по Възкресение и сега ще трябва да печем вносни агнета. Такава информация е получил земеделският министър Мирослав Найденов. Нашето агнешко освен в страната се е пласирало добре и в Гърция и Италия. Това, от една страна, е хубаво, защото означава, че износът за Великден е бил добър и има валутни приходи за държавата, коментира земеделският министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още