IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият земеделски министър Валери Цветанов обвинен за щети за 200 хил. лв.

Валери Цветанов е разрешил извършване на сделки по замяна на държавни земи след наложения мораториум

17:26 | 03.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бившият земеделски министър Валери Цветанов обвинен за щети за 200 хил. лв.

Софийската градска прокуратура внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу бившия министър на земеделието Валери Цветанов за извършено престъпление по служба, включващо в състава си две деяния, съобщи БТА.

Първото се състои в това, че в нарушение на закона, преди да влезе в сила забраната за замяната на държавни земи, Валери Цветанов е подписал заповеди, с които е разрешил извършване на сделки по замяна на земи след наложения мораториум.

В обвинението на прокуратурата по второто деяние се казва, че упражнявайки правомощията, възложени му по закон, чрез оправомощени от него лица, Валери Цветанов съзнателно е пренебрегнал задължението си да провежда единната държавна политика в областта на земеделието, да управлява и контролира дейността на Министерството на земеделието, да осъществява ръководство и контрол на нейните структури и териториални звена, както и да управлява имуществото на министерството.

В резултат на това са настъпили значителни щети за републиканския бюджет в размер на над 200 хил. лв., смята прокуратурата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още