IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона с 40% спад в приходите от продажби за тримесечието

Неконсолидираната печалба на дружеството спада със 79% на годишна база

16:34 | 29.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Енемона с 40% спад в приходите от продажби за тримесечието

Енемона АД отчита 40% спад в неконсолидираните приходи от продажби на годишна база за първото тримесечие на 2010 до 12,2 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Неконсолидираната печалба на дружеството спада със 79% на годишна база за тримесечието до 275 хил. лв.

На консолидирана база Енемона отчете 37% ръст в приходите от продажби през 2009 г. до 186 млн. лв., а печалбата на компанията за миналата година се повиши с 9,1% до 15,3 млн. лв.

Продължава негативното влияние на световната финансова криза, като се очаква резултатите от нея да продължат да се усещат на по-късен етап, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Мерките, които дружеството предвижда за редуциране влиянието на кризата, включват: ограничаване на инвестициите в дейности извън основния фокус, оптимизиране на разходите, преразглеждане на инвестиционната програма, застраховане на финансовия риск на значими вземания, търсене на варианти за финансиране на някои проекти по програми на ЕС.

На 20 април Енемона сключи договор за 55 млн. евро по изграждането 3-ти и 4-ти блок на словашкия АЕЦ Моховце, собственост на дъщерна компания на италианската Enel.

Акциите на Енемона прибавиха 0,8% в днешната търговия до 9,20 лв. за брой, което представлява повишение от 2,2% от началото на годината и ръст от 15% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 109,8 млн. лв.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още