IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Котлостроене отчита загуба за първото тримесечие на годината

Приходите от продажби на дружеството спадат с 56% на годишна база през тримесечието

11:24 | 29.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Котлостроене отчита загуба за първото тримесечие на годината

Котлостроене АД отчита загуба от 109 хил. лв. за първото тримесечие на 2010, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

За същия период на миналата година бе регистрирана печалба от 69 хил. лв.

Приходите от продажби на Котлостроене спадат с 56% на годишна база за тримесечието до 491 хил. лв.

Негативите на световната финансова криза продължиха да оказват влияние върху икономическото състояние на дружеството и през 2010 година, се казва в междинния доклад за дейността му.

През отчетния период се наблюдава липса на заявки от страните членки на Европейския съюз (ЕС) в сравнение със същия период на предходни години.

Усилията на дружеството са насочени на първо място към запазване нивата на производство до нормализиране на икономическата обстановка в рамките на ЕС чрез търсене на нови контакти и клиенти, както и чрез гъвкави форми на договаряне.

Също така се цели увеличаване производството на най-търсените продукти и намаляване това на технически остарели и неконкурентни изделия, се казва още в доклада.

Основните рискове пред дружеството са: намаляване пазарния дял най-вече на външния пазар, повишение в цените на основните материали и услуги, загуба на клиенти, остарялата техника, недостигът на квалифицирана работна ръка и ниската производителност на труда.

Последната сделка с акциите на Котлостроене на БФБ е от 26 април на цена 23 лв., което представлява понижение от 8% от началото на годината.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 5,5 млн. лв.

Свързани компании:

Котлостроене АД(KOTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 29.04.10 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още