IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 29 април

07:47 | 29.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 29 април

След 9 години престой у нас "Краун ейджънтс" си отиват
в. Сега

Финансовият министър Симеон Дянков не смята да сключва пети пореден договор с британските консултанти на митниците "Краун ейджънтс" и по този начин след 9 години у нас те най-сетне ще си тръгнат от България. Ако успее да го направи, Дянков ще е първият финансов министър, които е успял да се пребори с натиска агентите на короната да консултират митниците.

Агентите бяха доведени у нас през 2001 г. от бившия финансов министър Милен Велчев с идеята да консултират митниците. Първият договор с тях струваше на данъкоплатеца около 33 млн. лв., а вторият, подписан през 2004 г. - 31.5 млн. лв. Въпреки че преди това беше критик на консултантите, като финансов министър Пламен Орешарски сключи трети поред договор с тях в средата на 2007 г. без конкурс, но на доста по-ниска цена - 11 млн. лв. През януари 2009 г. консултантите се сдобиха с четвърти договор на стойност 8.5 млн. лв., който изтича през юни 2010 г. Според този контракт британците, които на брой са едва 9 души, трябваше да консултират не само митниците, а и данъчните, и Икономическа полиция, Държавната комисия по хазарта и ДАНС. Въпреки че обеща детайлен анализ за работата на агентите у нас, Орешарски така и не го публикува.

Падат данъците за хазарт и застраховки
в. Стандарт

Данъкът от 10% върху печалбите от хазартни игри, както и въвеждането на налог върху оборота на застрахователите ще отпаднат от антикризисните мерки на кабинета. Очаква се това да стане заради сериозните правни проблеми с прокарването на новите данъци. Законопроектите за новите налози вчера бяха оттеглени от дневния ред на икономическата комисия към парламента, която трябваше да ги разгледа.

Държавата преведе първите 40 млн. лв. за новата зала
в. Дневник

Държавата е превела първите 40 млн. лв. за строежа на новата многофункционална спортна зала на 4-ти километър в София. Парите са в сметките на спортното министерство, което трябва да започне разплащането към изпълнителя "Главболгарстрой" АД, съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекция на строителството. Преди точно 15 дни в Държавен вестник беше публикувано правителственото постановление, според което от бюджета ще бъдат преведени 108 млн. на държавното дружество "Национална спортна база" ЕАД за разплащане с ГБС.

Цената на билета в София ще зависи от разстоянието
в. Новинар

София да бъде разделена на отделни зони и в зависимост от тяхната отдалеченост да се образува и цената на билета за градския транспорт. Това се обсъжда в Столична община. За идеята съобщи в интервю за "Новинар" зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Преди месец по решение на СОС е съставена комисия, която трябва да намери правилна методика за формиране на цената на билета за градския транспорт. По думите на Христов обаче това не означава автоматично повишение.

БНТ и БНР отказали да пуснат клип на БСП за 1 май
в. Сега

БНТ и БНР отказаха да пуснат клип на БСП за организирания от левицата протестен митинг на 1 май под мотото "Солидарни за труд и демокрация", съобщиха от "Позитано"20. От БНТ са поискали документ за уредени авторски права с МВР за използваните в клипа кадри, разпространени от пресцентъра на вътрешното министерство по повод на различни полицейски акции и арести. Кадрите са взети от сайта на МВР.

В 30-секундния клип се посочва, че в кризата САЩ въвеждат социална здравна система, Франция създава нови работни места, Германия увеличава своето производство. "Какво правите в кризата вие, господа, управляващи на България", пита глас зад кадър, докато в това време се вижда картина от акции на МВР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още