IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделците декларират доходи до петък

Доходите на земеделските стопани, които не са регистрирани като земеделски производители, се намаляват с 40% нормативно признати разходи

15:05 | 27.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Земеделците декларират доходи до петък

Земеделските стопани трябва да декларират доходите си от 2009 г. до края на тази седмица. Срокът за подаване на декларациите изтича в петък, 30 април, напомнят данъчните.

Задължението да подават данъчна декларация по Закона за данъците върху доходите на физическите лица се отнася за всички земеделски стопани – регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители. В декларациите освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и получените субсидии.

Доходите на земеделските стопани, които не са регистрирани като земеделски производители, се намаляват с 40% нормативно признати разходи.

Регистрираните земеделски производители не плащат данък за доходите си от продажба на непреработена селскостопанска продукция, но това не отменя задължението им да подадат годишна данъчна декларация.

За доходите си от 2009 г. всички земеделски стопани дължат и осигурителни вноски върху минимален месечен осигурителен доход от 65 лева. Осигуровките се обявяват в годишна осигурителна декларация образец 6, която трябва да бъде подадена не по късно от 30 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още