IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тримесечните отчети на публичните дружества на фокус през седмицата

Бизнес климатът през април и данни за лихвите и размера на кредити и депозити са другите акценти

08:18 | 26.04.10 г.
Тримесечните отчети на публичните дружества на фокус през седмицата

Всички тримесечни отчети на основни борсови компании предстои да бъдат публикувани през седмицата до 30 април 2010 г. До момента това направиха само Пловдив Юрий Гагарин БТ (ръст на приходи и печалба), Фазерлес (спад на приходи и печалба) и Момина крепост (спад в двата показателя). Предстои да видим резултатите на всички дружества от индекса SOFIX.

На 26 април (понеделник) БНБ ще представи данни за кредитния портфейл на банките към 31 март 2010 г., включително размера на лошите и преструктурирани кредити. В същия ден ще се проведе и аукцион за ДЦК със срочност 10 години и 6 месеца, както и Общо събрание на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ.

Също в понеделник БНБ ще публикува размера на брутния външен дълг към 31 март 2010 г.

На 27 април (вторник) НСИ ще оповести информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през март 2010 г. В същия ден ще се проведе и Общо събрание на Винъс АД.

На 28 април (сряда) стартира търговията с конвертируемите привилегировани акции на Енемона АД. Освен това БНБ ще оповести информация за лихвите и размера на новоотпуснатите кредити и депозити през март 2010 г.

Също в сряда НСИ ще публикува бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите през април 2010 г., като за този ден е насрочено и Общо събрание на Юрий Гагарин АД.

На 30 април (петък) НСИ ще публикува индекса на цените на производител в промишлеността през март 2010 г., както и производството и доставки на енергийни продукти през февруари 2010 г. и окончателни данни за товарния автомобилен транспорт през четвъртото тримесечие на 2009 г.

НСИ ще представи и информация за навлизането на младите хора на пазара на труда, което е еднократен модул към наблюдението на работната сила по проект на Европейската комисия.

За петък са насрочени Общи събрания на акционерите на Актив Пропъртис АДСИЦ, БГ Агро АД, Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ.

Петък е и крайна дата за търговия с правата на Индустриален холдинг България АД, преди аукциона за неизползваните права в увеличението, който ще се проведе на 13 май 2010 г.

До края на седмицата БНБ трябва да представи отчет и баланс на банковата система към 31 март 2010 г., като най-вероятно това ще стане в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още