IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фазерлес отново на загуба, разпродажба на акциите му

Силистренската компания отчете трето поредно тримесечие на загуба

14:02 | 23.04.10 г.
Фазерлес отново на загуба, разпродажба на акциите му

Фазерлес АД отчита 205 хил. лв. загуба за първото тримесечие на 2010 г. спрямо печалба от 255 хил. лв. за същия период на миналата година, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Това е третото поредно тримесечие на загуба за дружеството. За четвъртото тримесечие на 2009 г. загубата беше 105 хил. лв., а за третото - 49 хил. лв.

Веднага след публикуване на отчета акциите на Фазерлес бяха разпродадени и цената им се понижи с 2,8% до 35 лв., което е най-ниската цена за последните 8 месеца.

Продажбите на дружеството намаляват с 9,5% на годишна база до 3,56 млн. лв. за първото тримесечие. Спрямо продажбите в началото на 2008 г. спадът е с 54%. Спадът в приходите от продажба на продукция на годишна база е 14,3% до 3,29 млн. лв.

Поради влошените резултати на дружеството то планира да не разпредели дивидент за първи път след 5 поредни разпределения. Това ще е втора година в последните 13, когато акционерите няма да получат дивидент.

Първото тримесечие на 2010 г. премина под знака на кризата, която в Южна Европа, където са пазарите на дружеството, няма явни тенденции за приключване, а в България пазарът все повече се ограничава, се посочва в междинния доклад за дейността.

Ако се съпоставят приходите от продажби през първото тримесечие на 2010 г. с тези от третото и четвъртото тримесечие на 2009 г., ще се види, че за второ поредно тримесечие има ръст, подчертават от Фазерлес, като уточняват, че е твърде рано обаче да се говори за излизане от кризата.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 6,06% до 35 лв. за акция и 18 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още