IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Трябва да има таван на цените на лекарствата в болниците

Още не е ясно кой ще е новият шеф на НЗОК, предложената от премиера Гергана Павлов става зам.-министър на здравеопазването

13:17 | 23.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов: Трябва да има таван на цените на лекарствата в болниците

Трябва да има таван на цените на лекарствата във всички държавни болници, заяви днес пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

Относно възнагражденията на лекарите той коментира, че здравното министерство би могло да намери алгоритъм на заплащане, така че много добри медицински специалисти да могат да получават високи заплати, които са оправдани от тяхната работа и квалификация.

В предишните свои изказвания по темата премиерът предлагаше да има таван за заплатите на лекарите от 3500 лв. В четвъртък новият здравен министър Анна-Мария Борисова заяви, че е против такова ограничение и че заплащането ще се определя от размера на работата, сложността и квалификацията.

На въпрос кой ще бъде следващият директор на НЗОК премиерът каза, че предложената от него за поста Гергана Павлова става заместник-министър на здравеопазването, предаде БТА.

Премиерът допълни, че в момента има две предложения за директор на здравната каса, които ще бъдат предложени и обсъдени на заседание на парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още