IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 115 млн. лв. приходи от винетки за първото тримесечие

През цялата минала година приходите от винетни такси бяха около 200 млн. лв.

13:59 | 21.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Над 115 млн. лв. приходи от винетки за първото тримесечие

За първото тримесечие на тази година приходите от винетни такси възлизат на над 115 млн. лв., съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Централата на АПИ и областните управления са продали стикери за близо 17 млн. лв., или със 75% повече спрямо първите три месеца на 2009, уточняват от агенцията.

Останалите продажби са извършени от разпространителя ГДЗЗД „Разпространение на винетни стикери” (обединение между СИБанк и ВИП секюрити).

През цялата минала година приходите от винетни такси бяха около 200 млн. лв.

От АПИ казват, че на 1 март тази година е възстановена дейността на мобилните групи към агенцията, които осъществяват контрол на движещите се по републиканските пътища пътни превозни средства по отношение на обща маса, осово натоварване и габаритни размери.

Досега са извършени 122 комплексни проверки на автомобили, движещи се по пътищата в цялата страна. Проверени са общо 2235 броя превозни средства, като са издадени 95 акта за установяване на административни нарушения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още