IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На три месеца отчитат как намалява административната тежест у нас

До края на 2012 г. трябва да бъде постигнато намаление от 20 на сто

13:09 | 21.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
На три месеца отчитат как намалява административната тежест у нас

Правителството прие План за действие за постигане на националната цел за намаляване на административната тежест с 20 на сто до края на 2012 г. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

Мерките за намаляване на административната тежест предвиждат подаване на сведения по електронен и мрежов път; събиране на данни от други държавни органи вместо от бизнеса; премахване на задължения за информиране; разработване на инструкции; опростяване на терминологията, намаляване на сложността на нормативните разпоредби.

Основната част от мерките (80 на сто) в Плана са от типа „подаване на сведения по електронен и мрежов път“ и „събиране на данни от други държавни органи вместо от бизнеса“.

Изпълнението на мерките ще се отчита в края на всяко тримесечие.

На 9 март 2007 г. Европейският съвет одобри общностна цел за намаляване на административната тежест с 25 на сто до края на 2012 г. и прикани държавите членки да определят свои национални цели за намаляване на административната тежест, породена от чисто национално законодателство.

Националната цел на България е намаляване на административната тежест с 20 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още