IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мапа Дженгиз направила 200 нарушения на трудовото законодателство

Съставените актове за констатирани нарушения на трудовото законодателство са за общo 200 хил. лева

11:34 | 20.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Мапа Дженгиз направила 200 нарушения на трудовото законодателство

Турската фирма „Мапа Дженгиз", извършваща строителството на магистрала „Люлин“, е направила около 200 нарушения на трудовото законодателство за периода 2008-2010 г., показват направените 26 проверки за периода от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда" в София и нейните подразделения за София-област и Перник, съобщи днес изпълнителният директор на агенцията Румяна Михайлова.

Съставените актове за констатирани нарушения на трудовото законодателство са 24 за общо 200 хил. лева, заяви Михайлова, цитирана от БТА. Посочените проверки не включват инспектирането на подизпълнителите на обекта, които са около 25 фирми, уточни тя. 

Преди 3 дни при трудов инцидент по време на работа на магистрала „Люлин“ загинаха трима работници на турската фирма, случаят се разследва.

В края на март министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев съобщи, че в допълнителното споразумение с „Мапа Дженгиз“ ще бъде фиксирана цената на обекта да е 185 млн. евро, т.е. с 35% повече от първоначално договорената.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още