IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 17 април

08:36 | 17.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 17 април

Трайков очаква по-евтин ток
в. Стандарт

Не е невъзможно цената на тока да падне, защото тя се състои от компоненти от централата до фактурирането, каза пред бТВ Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. Той поясни, че според него в доста от компонентите има възможност разходите да се оптимизират, това да бъде отчетено от регулатора ДКЕВР и цената да се промени.

В енергетиката оборотите са огромни и когато там има злоупотреби това, което си заслужава да ни привлече вниманието са големите суми. Очаквам още разкрития, и то за няколко милиарда лева само в енергетиката, в рамките на операцията Недосегаемите, обяви министърът.


Някои влакове с интернет до края на 2010г.
в. Стандарт

Скоро ще има интернет в чакалните на гарите, след това и във влаковете. По тези проекти работим, съобщи днес транспортният министър Александър Цветков, който днес си купи билет и бе един от първите пътници на новия летен експрес до Бургас.

Цветков подчерта, че се надява в някои бързи влакове интернет да има до края на годината.

Връщат българския стандарт в храните
в. Новинар

До края на годината ще заработи агенцията за контрол на храните. Това обеща в Първомай земеделският министър Мирослав Найденов. Концепцията за създаването й ще бъде внесена в Министерския съвет до средата на май. Идеята е структурите на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) да бъдат извадени от Министерството на земеделието и да се влеят в бъдещата агенция.

Проверяваме on-line готови ли са документите ни
в. Новинар

За да не губим време в разходки до районните управления на МВР, за да проверяваме дали поръчаните лични документи са готови, вече можем да се възползваме от нова услуга. На интерет страницата на МВР всеки може да провери on-line дали и кога са издадени личните му документи. Едниственото, което се изисква за справката, е да попълните ЕГН-то си. Адресът за електронни справки е http://nld.mvr.bg/

Отмяната на тоталната забрана срещу пушенето беше отложена
в. Дневник

Депутатите отложиха дебатите по промените в Закона за здравето, които предвиждат либерализиране на режима за пушене. Според поправките трябва да отпадне пълната забрана за пушене на обществени места, която влиза в сила от 1 юни.

Първото четене на промените ще продължи идната сряда. Идеята за либерализирането на режима на тютюнопушене е на депутати от ГЕРБ.

Съдът обяви за нищожни сделки с имоти край Балчик
в. Дневник

Административният съд в Добрич обяви за нищожни заповедите на бившия областен управител д-р Ердинч Хаджиев за продажба на атрактивни парцели на морския бряг в Балчик. Купувачи по скандалната сделка са варненската фирма "Балчик плаза" ООД и софийското дружество "Ренкон" ООД. Всяка от фирмите е закупила по 10 636 кв.м. на 25 май 2009 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още