IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на жилищата през първото тримесечие на фокус през седмицата

В понеделник започва търговията с правата на Индустриален холдинг България

07:57 | 19.04.10 г.
Цените на жилищата през първото тримесечие на фокус през седмицата

В понеделник (19 април) стартира търговията с правата за участие в увеличението на капитала на Индустриален холдинг България АД. Ще се предложат 14,6 млн. акции с емисионна цена от 1,4 лв. за акция за общо 20,4 млн. лв. Три права ще дават възможност за записване на 1 акция.
 
Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани акции до минималния размер от 50 на сто от предлаганите акции.

В последните дни цената на книжата на Индустриален холдинг България се задържа над емисионната от 1,4 лв., след като за няколко дни беше паднала под нея. ИХ България прави увеличението основно за финансирането на 2 кораба.

В понеделник ще се състои и извънредно Общо събрание на Монбат АД, на което ще се гласува за преструктуриране на рециклиращите мощности.

В същия ден ще се проведе и аукцион за продажба на 7-годишни ДЦК за общо 30 млн. лв.

Във вторник (20 април) БНБ ще оповести тримесечни финансови сметки за сектор Държавно управление за четвъртото тримесечие на 2009 г.

За сряда (21 април) е насрочено Общо събрание на Корпоративна търговска банка АД. На него е предложено да бъде разпределен дивидент в размер на 5 лв./акция.

В четвъртък (22 април) НСИ ще оповести нотификационни таблици за дълга и дефицита на сектор Държавно управление по предварителни данни за 2009 г.

За същия ден е насрочено и Общо събрание на КТИ Съединение.

В петък (23 април) НСИ ще публикува данни за пазарните цени на жилищата през първото тримесечие на 2010 г.

За петък е насрочено и Общо събрание на акционерите на Машстрой АД.

Поради наближаване на крайния срок за публикуване на отчетите на публичните дружества за първото тримесечие на 2010 г., може би през седмицата ще видим и първият отчет за период от настоящата година на някое от водещите борсови дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още