IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Решено: Строежът на „Тракия“ тръгва въпреки забавената апликационна форма

Ако ЕК не одобри плановете за доизграждане на магистралата, държавата ще плати целия проект

13:07 | 14.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Решено: Строежът на „Тракия“ тръгва въпреки забавената апликационна форма

Въпреки забавянето с апликационната форма за отсечката от магистрала „Тракия“ между Стара и Нова Загора проектът ще стартира в предварително обявения срок – началото на следващия месец. Това стана ясно след днешното заседание на Министерски съвет, на което беше решено да бъде осигурено авансово плащане.

Заради забавянето с документите строителството имаше риск строителството да започне чак през есента. Изпълнител на проекта е Обединение „Магистрали Трейс“.

Парите за начало на дейностите преди одобрението на проекта от Европейската комисия ще дойдат от оперативна програма „Транспорт“, решиха управляващите. Управляващият орган на програмата ще подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Агенция „Пътна инфраструктура“ за изпълнение на дейностите по проекта.

Този подход според МС не противоречи на правилата на ЕК.

Всъщност решението на кабинета се отнася до цялостното доизграждане на магистралата. Предвижда се средствата за 115-километровата отсечка между Стара Загора и Карнобат да бъдат осигурени от държавния бюджет, в случай че ЕК не одобри проекта или ако одобрената от ЕК негова стойност е по-ниска от достигнатата тръжна стойност в резултат на проведената процедура за избор на изпълнител.

Проектът „Доизграждане на автомагистрала „Тракия“ е подготвен с активното съдействие на представители на инициативата JASPERS и на 9 април т. г. е получен формуляр за кандидатстване по него. Одобрение за проекта от страна на ЕК се очаква към края на 2010 г.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още