IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДАНС проверява ЕВН България

Служителите на ДАНС са търсели доказателства за изпълнението на инвестиционната програма на дружеството

16:52 | 13.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
ДАНС проверява ЕВН България

Представители на ДАНС са влезли в клиентските центрове на електроразпределителното дружество ЕВН България в четири града – Бургас, Стара Загора, Кърджали и Ямбол, съобщиха от дружеството.

Мениджърът на компанията Йорг Золфелнер коментира на пресконференция в Пловдив, че цивилните служители на ДАНС са търсели доказателства за изпълнението на инвестиционната програма на дружеството, предаде Dnes.bg.

"Няма нужда да си експерт, за да знаеш, че ДАНС се изпраща, когато някой е престъпник“, коментира Золфелнер. Според него, ако проверките днес са свързани с регулаторния одит, щеше да е много по-лесно служителите на ДАНС да отидат в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) или в централния офис на ЕВН в Пловдив, където е цялата необходима информация.

Досега мениджмънтът на ЕВН България не е получил никакъв официален документ за изпълнението на подобни действия, посочи Золфелнер.

Не е имало изземване на документи при влизането на ДАНС в офисите, уточни Золфелнер. Той допълни, че според разчетите на дружеството 70 млн. лева са одобрените от ДКЕВР оперативни разходи, а дружеството достига до 100-120 млн. лева разходи годишно.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още