IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Не е ясно кои държавни договори с фирми са необезпечени

Изразът „осигурено финансиране“ може да се тълкува както че са осигурени средства само за старт на проекта, така и за цялостното му реализиране

14:27 | 13.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев: Не е ясно кои държавни договори с фирми са необезпечени

Към момента още не е ясна дефиницията за финансово необезпечен договор между държавата и фирмите, каза днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Изказването му беше във връзка с наскоро оповестената информация, че ръководеното от него ведомство има финансово необезпечени договори за 1,1 млрд. лв., което, по думите му,  е било известно още в началото на мандата на правителството. Плевнелиев поясни, че 700 млн. лв. от сумата е по договори, сключвани от МРРБ, а 400 млн. лв. - по договори на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Плевнелиев каза още, че тези договори са сключвани не само през последните две години, както беше първоначалната информация, а има и договори, сключвани преди повече от десет години.

В тези договори има клауза, според която те могат да стартират, когато е осигурено финансиране, каза министърът. От друга страна обаче изразът „осигурено финансиране“ може да се тълкува както че са осигурени средства само за стартиране на проекта, така и че има средства за реализиране на целия проект.

Плевнелиев съобщи още, че до дни Българската банка за развитие започва да приема заявки на фирми за изплащане на 93 на сто от стойността на сключените договори с държавата, които вече са изпълнени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още