IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 13 април

08:24 | 13.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 13 април

Гагаузов профукал над 1 млрд. лв.

в. Новинар

Асен Гагаузов е национален шампион на тройната коалиция по допълнителни разходи. Такова определение дадоха от СДС на бившия регионален министър Асен Гагаузов. По думите на синия лидер Мартин Димитров от МРРБ са изхарчили безконтролно над 1,1 млрд. лева под формата на сключени договори, за които няма документи. Над 650 млн. лв. от тези пари са за изпълнението на различни инфраструктурни проекти, а други 287 млн. лв. са поети бъдещи задължения.

Оказало се също, че одитът за 2008 г. на регионалното ведомство не е бил заверен от Сметната палата. Хюсеин Чауш, който отговаря за регионалното развитие във финансовата институция, не го е подписал. Вместо да контролира, той случайно е пропуснал да завери одита на Асен Гагаузов, твърди Димитров.

Енергийният холдинг оставя 110 млн. лв. несъбрани вземания

в. Сега

Българският енергиен холдинг (БЕХ), който трябва да бъде закрит до края на юни, оставя след себе си 110 млн. лв. несъбрани вземания. Това научи "Сега" от одитори на холдинга.

Преди седмица от БЕХ съобщиха, че печалбата за 2009 г. е над 75 млн. лв. Според одиторите обаче отчетът е пренебрегнал факта, че на холдинга висят несъбраните вземания от столичната "Топлофикация".

НАП зове наематели да топят хазяите си

в. Новинар

Всеки гражданин може да подаде сигнал за укрити доходи на наемодатели по телефона или чрез интернет в Националната агенция за приходите, съобщиха от приходната агенция. Укриването на доходи от наем на жилища е едно от най-често срещаните данъчни нарушения.

Задължително изискване е авторът на сигнала да посочи името си. Анонимни жалби няма да бъдат разглеждани, като данъчните гарантират, че личните данни на подалите сигналите ще бъдат стриктно конфиденциални и няма да бъдат разкривани на никого.

Април донесе нови цени на "Гражданска отговорност"

в. Дневник

С нови тарифи по "Гражданска отговорност" излязоха няколко застрахователни компании от началото на април. Само една от тях обаче е за намаление на цената – на "Алианц България", докато "Булстрад" и "Бул инс" направиха корекция в посока нагоре.

От "Алианц" изтъкнаха като причина за намалението данните за развитие на риска и щетите от миналата година. Това им е позволило сега да предлагат до 20% по-ниска цена за най-масовите автомобили с обем на двигателя до 1800 куб.см, ако се декларира, че ще бъдат управлявани само в България.

Empower United провежда трета среща с млади предприемачи

в. Дневник

Финансирането и правното структуриране на идеи ще обсъждат млади предприемачи на третата месечна среща, организирана от фондация Empower United по повод наградата Empower на 15 април.

Своите съвети как младите предприемачи да структурират и финансират проектите ще споделят както председателят на фондацията Томас Хигинс, така и управляващият партньор на правната организация CMS Cameron McKenna Дейвид Бътс, съоснователят и ексфинансов директор на JetFinance Иван Христанов, управляващият директор на инвестиционния фонд NEVEQ и зам. изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

Слизаме от автомобилите

в. Стандарт

Българинът започна да се замисля дали да ползва личната си кола, или да пътува с градския транспорт. Високата цена на бензина кара много граждани да тръгват пеша за работа. Подобна беше ситуацията преди две години, когато цената на бензина беше на сегашните нива и хората масово започнаха да оставят колите на паркинга пред блока и да ходят пеша на работа и пазар. Заедно с поскъпването на горивата сега започва да се наблюдава същата тенденция. От няколко седмици по улиците определено се наблюдават по-малко коли, а задръстванията по светофарите са по-малки, споделят шофьори. Благодарение на това градският транспорт се движи по-бързо, не закъснява особено много дори в пиковите часове и затова все повече хора предпочитат да не ползват автомобила си, а да се качат на автобуса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още