IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесопласт става Велде България

Троянското дружество приема името на основния си акционер

12:04 | 12.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лесопласт става Велде България

Лесопласт АД – Троян да приеме името Велде България АД ще бъде предложено на редовно Общо събрание на дружеството, насрочено за 18 май.

Австрийската компания Велде е основен акционер в Лесопласт със 76,67% от капитала, а Делтаууд, Кипър притежава 18,28%.

Ще бъде гласувано и вписването на Валентин Стаменов, досегашен председател на Съвета на директорите, като втори изпълнителен директор. Той и другият изпълнителен директор Цветомир Цочев ще могат да представляват дружеството както заедно, така и поотделно, се казва в поканата за събранието, публикувана чрез БФБ.

Ще бъде предложено дружеството да не разпределя дивидент за миналата година, както и да не бъде изплащано възнаграждение на членовете на СД през 2010.

На Общото събрание ще бъдат гласувани и други рутинни въпроси като приемане на годишния доклад за дейността, одитирания годишен финансов отчет и доклада на експерт-счетоводителя за 2009, избор на регистриран одитор за 2010, освобождаване от отговорност на членовете на СД за дейността им през 2009.

Производителят на шперплат и дървесно влакнести плочи отчете 292 хил. лв. печалба през 2009 спрямо 663 хил. през 2008, а продажбите спаднаха с 33% до 31,9 млн. лв.

Последната сделка с акциите на дружеството на БФБ е от 8 април на цена 23,30 лв., което представлява понижение от 2,9% от началото на годината и спад от 6,8% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 9,4 млн. лв.

Свързани компании:

Велде България АД (Лесопласт АД)(4L5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още