IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата за увеличението на капитала на ИХ България се търгуват от 19 април

Последната дата за закупуване на акции, даващи права за участие в увеличението е 14 април

17:52 | 09.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Правата за увеличението на капитала на ИХ България се търгуват от 19 април

Правата за участие в увеличението на капитала на Индустриален Холдинг България АД ще се търгуват на борсата в периода 19-30 април, съобщиха от дружеството чрез БФБ.

Права автоматично получават всички настоящи акционери, както и тези, които закупят акции на компанията до 14 април.

Крайната дата за прехвърлянето на правата е 4 май. Неупражнените дотогава права отиват на служебен аукцион, който е насрочен за 13 май.

Крайната дата за записване на акциите от увеличението е 27 май.

Срещу всеки три права ще може да се закупи една акция от увеличението, тъй като новата емисия в размер на 14 585 372 акции, представлява една трета от сегашния капитал, разпределен в 43 756 118 акции.

Емисионната стойност на новите акции е 1,40 лв., а номиналът им е 1 лв.

Увеличението ще бъде успешно ако бъдат записани половината от предложените акции.

При записване на всички нови акции и след приспадане на разходите по емитирането ще бъде набрана сума в размер на близо 20,4 млн. лв.

Предвижда се 14 млн. лв да бъдат вложени в строителството на корабите Антея (4 млн.) и Кораб 102 (10 млн.), 2 млн. ще отидат за разширяване на пристанищния терминал на КРЗ Порт – Бургас, а с останалите средства ще се финансират други проекти на дружества от групата, включително и нови такива, се казва в проспекта за увеличението.

Акциите на холдинга приключиха седмичната търговия на БФБ на цена 1,39 лв., което представлява понижение от 18,2% от началото на годината и спад от 17,4% за последната година.

Веднага след обявяването на увеличението на капитала на 16 февруари акциите на ИХ България поевтиняха с 11% до 1,52 лв., а след около месец паднаха до емисионната цена на увеличението от 1,40 лв. 

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още