IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа финанс холдинг продаде мажоритарния си дял в Летище Пловдив

Купувач е датската компания Nordic Airport Infrastructure

16:59 | 09.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Алфа финанс холдинг продаде мажоритарния си дял в Летище Пловдив

„Алфа финанс холдинг” продаде мажоритарния си пакет от 58,08% в „Летище Пловдив" на датската компания Nordic Airport Infrastructure ApS, съобщиха от холдинга.

Продажбата е свързана с промяна на инвестиционната стратегия на „Алфа финанс”, която избра да се фокусира и инвестира в основните си бизнес направления, а „Летище Пловдив” не е сред стратегическите активи на компанията, коментират от компанията.

Потърсени от Investor.bg за уточнение за стойността на сделката, от "Алфа финанс" отказаха да съобщят договорената сума.

„Алфа финанс“ закупи мажоритарния пакет акции на Летище Пловдив през декември 2007 г. и оттогава многократно търсеше варианти и предлагаше модели на стратегическо публично-частно партньорство в акционерното дружество. Такова партньорство обаче не можа да бъде реализирано въпреки положените усилия, посочват от холдинга.

През настоящата година „Алфа финанс холдинг” ще се фокусира в развитието и инвестициите във възобновяеми енергийни източници чрез Соларпро Холдинг, продължаване на пазарната експанзия на Каолин АД и на консолидацията на алтернативния телеком бранш чрез Spectrum Net, информират от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още