IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ревизираният дефицит за 2009 г. може да се окаже по-висок и от ревизията

Прогнозата е на премиера, който „едва вчера“ открил, че задълженията на болниците са по-големи от първоначално обявените

14:40 | 09.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ревизираният дефицит за 2009 г. може да се окаже по-висок и от ревизията

Дефицитът на държавния бюджет за 2009 г., за който преди минути финансовият министър съобщи, че се ревизира от 1,9% на 3,7%, може да се окаже дори по-голям. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

„Едва вчера разбрах, че задълженията на държавните болници към доставчици са 400 млн. лв.“, а не 280 млн. лв., каквито бяха първоначалните данни, уточни Борисов.

По думите му, ако се окаже, че въпросните допълнителни неплатени договори за закупуване на апаратура са правомерни, то държавата трябва да изплати и тези суми, така че бюджетният дефицит за 2009 г. може да се окаже по-висок от посочените 3,7%.

Според финансовия министър Симеон Дянков правителството ще направи всичко възможно бюджетният дефицит за тази година да не надхвърли 3%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още