IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пернишката топлофикация с първи газов котел

Трети парогенератор на централата, ползвал досега въглища, се реконструира за работа със синьо гориво и ще се използва като резервна мощност

10:05 | 09.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пернишката топлофикация с първи газов котел

Започнали са 72-часови проби на първия газов котел на ТЕЦ „Република“, съобщи управителят на пернишката топлофикация Михаил Ризов, цитиран от БТА.

Трети парогенератор на централата, ползвал досега въглища, се реконструира за работа със синьо гориво и ще се използва като резервна мощност. Преустройството му се е наложило заради честите аварии на пети котел, който е основната мощност на централата, както и по екологични съображения.

Досега природен газ в ТЕЦ „Република“ е използван само за разпалване. Местните въглища са основна суровина на централата.

Третият парогенератор ще произвежда по 100 тона пара за един час при 500 градуса температура на парата. Очаква се през следващата седмица съоръжението да влезе в редовна експлоатация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още