IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичани се оплакват най-много от проблемното почистване на града

Сигнали в Столична община се подават още за нарушена пътна настилка, бездомни кучета, неправилно паркиране и липсващи капаци на ревизионни шахти

16:22 | 07.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Столичани се оплакват най-много от проблемното почистване на града

Най-често подаваните сигнали на телефон 987 55 55, който е за неспешни сигнали към Столичната община, са за проблеми с почистването на града, каза директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Тя участва в кръгла маса „Заедно за зелена и чиста София“, организирана от инспектората в рамките на кампанията за пролетното почистване „Идея за чиста София“.

В оперативния център на общината, който обслужва неспешния телефон, постъпват и сигнали за нарушена пътна настилка, бездомни кучета, неправилно паркиране, липсващи капаци на ревизионни шахти.

През миналата година са съставени 1578 акта за установени административни нарушения на собствениците на автомобили, паркирани в зелени площи. Репатрираните автомобили, които са паркирали в зелени площи, за същия период са били 3492.

Според Георгиева през 2009 г. най-много са съставените актове за нарушения по наредбата за чистотата, след тях са тези за нарушения на разпоредбите за упражняването на търговска дейност.

По думите на Георгиева събраните пари от наложени актове през миналата година са 1,2 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още