IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на „Албена“ оптимист за туризма, най-вече за 2011 г.

За тази година можело да се очаква „както лек спад, така и лек ръст“

16:17 | 07.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на „Албена“ оптимист за туризма, най-вече за 2011 г.

Тенденциите в туризма са към подобряване и прогнозите за новия сезон са оптимистични, въпреки че лятото няма да е кой знае колко по-различно от 2009 г., заяви изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев пред журналисти.

По думите му курортът „Албена“ ще очаква добър туристопоток през 2011 година.

Черноморският комплекс ще се стреми това лято да задържи резултатите от миналия сезон. Ако постигнем това, ще бъде голям успех, каза Станев и добави, че е възможно да бъде отбелязан както лек спад, така и лек ръст.

Изпълнителният директор на акционерното дружество коментира, че има възстановяване на пазар „Германия“, който за курорта е най-важен. Туристопотокът от Румъния и Русия ще се запази на същото равнище, а имаме основание да очакваме малко повече българи, допълни мениджърът, цитиран от БТА.

С оглед на икономическата криза числеността и заплатите на персонала ще бъдат запазени като миналата година, но назначенията ще започнат по-рано, каза още Красимир Станев.

В отговор на журналистически въпрос изпълнителният директор коментира, че българските черноморски курорти не могат да конкурират хотелиерите в Турция, които се очаква да привлекат летовници, традиционно почиващи в Гърция.

Хотелиерите в Турция, които получават изключително голяма държавна помощ, са най-големите печеливши от икономическата криза, смята Красимир Станев.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още