IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 3 април

08:57 | 03.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 3 април

Погнаха и бивш кмет за ваксини
в. Стандарт

Пловдивската прокуратура започна разследване срещу бившия зам.-кмет по социалната политика под тепетата Константин Писков. Поводът е сигнал, че управникът не е похарчил по предназначение общински средства, отпуснати за борба с епидемия от хепатит.

Случаят е от 2006 година. До няколко дни се очаква да бъде готов и обвинителният акт срещу Писков. Разследването до момента сочи, че в края на 2006 г. държавата е превела на община Пловдив 1,1 млн. лв. заради епидемията в ромските квартали "Столипиново" и "Шекер махала". Писков обаче подписал договори с три фирми без конкурс. Според контрактите фирмите трябвало да дезинфекцират двете махали и да организират имунизация. След крайния срок се оказало, че и трите фирми са вършили едно и също, а от отпуснатите средства са усвоени 600 000 лв.

Руснаци горят с апартаменти в Сандански
в. Стандарт

Руски бизнесмени могат да останат без апартаментите си, за които са броили средно по 50 хиляди евро. Преди около две години 4-5 руски граждани закупили на зелено жилища в строящата се сграда на мола в курорта Сандански. Въпросните имоти обаче вече били ипотекирани в банка ОББ. Собственикът на фирма "Санданска перла" ЕООД Иван Ковачев при продажбата им гарантирал пред чужденците, че ще заличи ипотеката като се разплати с банката и няма да има никакви проблеми. След като обаче системно не е погасяват вноските си по кредита, от ОББ предприели мерки. Така най-вероятно ще се наложи руснаците отново да платят за жилищата си този път на банката, за да ги запазят. Юристи са категорични, че руснаците и българите закупили 11 апартамента в мола са поели огромен риск.

Те са сгрешили, да не кажем, че са постъпили глупаво. Защото са били информирани, че тези имоти са ипотекирани в банка. В договора дори и да пише, че продавачът се задължава да вдигне ипотеката, ако той не го направи, тежестта се поема от купувачите, твърдят адвокати.

ЦСКА може да продаде двама играчи в Русия до няколко дни
в. Дневник

ЦСКА може да продаде още двама от футболистите си в близките дни. В неделя и понеделник ръководството ще преговаря за трансферите на Маркиньос и Спас Делев в руското първенство. Това призна за "Дневник" спортно-техническият директор на червените Атанас Караиванов.

"Маркиньос е следен от "Сибир" (Новосибирск), докато за Спас Делев интересът е от "Анжи" (Махачкала). Ще преговаряме в следващите дни и до неделя-понеделник ще е ясно дали ще се разберем с тези отбори. Нека изчакаме малко", сподели Караиванов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още