IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И АР ДЖИ Капитал -1 ще разпредели минимум 21 ст. брутен дивидент на акция

Дружеството е провизирало вземане в размер на 193 хил. лв. поради спорове с наемател

17:28 | 29.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
И АР ДЖИ Капитал -1 ще разпредели минимум 21 ст. брутен дивидент на акция

И АР ДЖИ Капитал -1 АДСИЦ ще разпредели минимум 21 ст. брутен дивидент на акция за 2009, става ясно от годишния отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor. bg.

Печалбата на АДСИЦ-а за 2009 е 712 хил. лв., като по закон 90% от печалбата преди преоценки подлежи на разпределяне. През 2008 дружеството регистрира печалба от 727 хил. лв. и я разпредели цялата - брутният дивидент бе в размер на 0,24 ст.

Възвръщаемостта на капитала през миналата година остава на нивото си от 2008 – 16,3%.

Провизирано е вземане в размер на 193 хил. лв., дължимо според клауза за индексация по договора за наем на Практикер ЕООД, тъй като наемателят оспорва индексацията и въпросът е отнесен към съда.

От И Ар Джи Капитал – 1 очакват влошаването в сектора на недвижимите имоти да продължи поне до първата половина на 2009, се казва в годишния доклад за дейността на дружеството.

Това, както и влошаването на цялостната икономическа ситуация в страната могат да имат значително негативно влияние върху финансовото състояние на дружеството поради намалена платежоспособност на наемателите и/или спад в цените на имотите.

Компанията не планира увеличение на капитала си или придобиването на нови имоти, се казва още в доклада.

И Ар Джи Капитал – 1 притежава два имота в София – хипермаркет Практикер на бул. Цариградско шосе и дистрибуционен център “Орифлейм” на бул. “Г.М. Димитров”, както и правата и задълженията по договорите за наем на тези имоти.

Основни акционери към 31 декември 2009 са Българо-американски инвестиционен фонд (37%) и Българо-американска кредитна банка (10%).

Последната сделка с акциите на дружеството е от 19 март на цена 2,70 лв., което представлява понижение от 1,8% от началото на годината и липса на промяна за последната година.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал -1 АДСИЦ /в ликвидация/(6EA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още