IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обмислят приходи от продажба на вредни емисии като антикризисна мярка

Възможно е до края на годината от такива продажби да постъпят 300 млн. лв. допълнително в бюджета, смятат в екоминистерството

11:59 | 29.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обмислят приходи от продажба на вредни емисии като антикризисна мярка

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) обсъжда възможността за допълнителни приходи в бюджета до края на годината от продажбата на вредни емисии по протокола от Киото, каза вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, цитиран от БТА.

Заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева е представила пред тристранния съвет доклад, според който е възможно до края на годината от такива продажби да постъпят 300 млн. лв. допълнително в бюджета, посочиха експерти.

НСТС продължава да обсъжда антикризисните мерки. Сред тях е евентуалното увеличение на ставката на ДДС. Очаква се да бъдат представени разчети за 20, 22 и 24% ДДС.

Обсъждат се антикризисните мерки както на правителството, така и на синдикати и работодатели.

В края на миналата седмица като антикризисна мярка се обсъждаше промяна на данъчното облагане на застрахователните дружества и облагането с 10 процента на доходите от т.нар. „игри на късмета“.

Досега има принципно съгласие за прилагането на някои мерки, но не и взети решения за тях. Част от предложенията, особено вдигането на ДДС на 22%, срещнаха решителен отпор от синдикати и повечето работодатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още