IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват проверки на сервизи и автомивки

Ще се проверяват разрешителните на сервизите и ще се следи дали не извършват ремонтите на улиците и тротоарите

11:48 | 29.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Започват проверки на сервизи и автомивки

Масови проверки на автосервизи, автомивки и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми започва в София, съобщиха от Столичния инспекторат.

Проверките ще се извършват на място и по документи във всички райони на столицата. Инспекторите ще проверяват дали дружествата разполагат с разрешителни документи за дейността си, актуален договор с лицензирана фирма за предаване на излезли от употреба гуми, както и къде се извършва смяната на гуми.

Досегашните проверки показват, че ремонтиране на моторни превозни средства се извършва на улиците, тротоарите и паркингите, което е нарушение на Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Столична община.

За установените нарушения се налага глоба по квитанция или се съставя акт в размер от 150 до 500 лв. за физическо лице и имуществена санкция в размер от 700 до 2000 лв. за юридическо лице или едноличен търговец, уточняват от инспектората.

От утре започват проверки също така на автосервизи и ремонтни работилници, като акцентът ще бъде върху спазването на Наредбата за чистота и управлението на отпадъците на територията на Столична община, както и другите наредби, свързани с търговската дейност и организацията на движението.

Проверката ще започне от район Младост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още