IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Президентът: Правителството е абдикирало от антикризисните мерки

Държавата е изгубила осем месеца в борбата с кризата, смята Георги Първанов

14:31 | 28.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Президентът: Правителството е абдикирало от антикризисните мерки

Правителството на страната е абдикирало от подготовката на антикризисните мерки, което е довело до загубата на осем месеца от борбата с кризата. Това е фатално както за бизнеса, така и за населението на България, смята президентът на страната Георги Първанов.

"Осем месеца управляващите не намериха сили, време и експертен ресурс да се обеднят върху най-належащите мерки за една по-поносима социална среда в тази икономическа криза", категоричен бе държавният глава в неделя.

"Исканията за импийчмънт е единствената реална антикризисна мярка на правителството, от която най-доволни трябва да бъдат лидерите на четворната коалиция", каза Първанов, но отказа коментар по мотивите за искането на импийчмънт.

По повод на междинния доклад на ЕК президентът коментира, че ни предстои още работа. Според него обаче има неща, които звучат окуражително.

"Едно трябва да е ясно, че съдебната реформа трябва да стане с активното участие на самата съдебна власт, с едно максимално съгласие вътре в парламента, защото става дума за реформи, които би трябвало да работят години, може би десетилетия напред, и със съгласието на всички институции", завърши Георги Първанов.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още