IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов: Трябва да признаем, че и ние сме лъгали като Гърция

Срещата на премиера с лекарите не доведе до сближаване на позициите на медиците и кабинета

12:29 | 27.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов: Трябва да признаем, че и ние сме лъгали като Гърция

В началото на следващата седмица премиерът очаква прокуратурата да се произнесе по случая с нарушението на Закона за държавния бюджет миналата година. Тогава според него ще трябва да признаем, че и ние сме лъгали като Гърция за скрития дефицит.

Това стана ясно по време на среща в събота на Бойко Борисов с лекарите, на която се обсъждаха вариантите за протест срещу здравната реформа.

„Ако е било лесно и безболезнено, никой нямаше да говори за здравна реформа - тя щеше да е направена и да е на етапа на "Цанков камък", е заявил Борисов на събитието. Според премиера реформата е наложителна в „името на хората”.

Оценките на кабинета показват, че за здравеопазване трябва да се намерят около 220-260 млн. лв. На този етап обаче това е доста трудно, тъй като предишното правителство било направило много скрити разходи, които излизат наяве сега.

"За над 2 милиарда лева имаме подписани договори. Вие не сте изолирано съсловие и вие не може да кажете: Дайте си ни нашето, а с останалите се оправяйте вие", каза Борисов.

Това бе посрещнато с неодобрение от лекарите и попречи на сближаването на позициите на кабинета и съсловието. Така националният протест на лекарите, насрочен за 7 април, става все по-вероятен.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още