IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българското и гръцкото правителство ще проведат съвместно заседание

Възможно е премиерите на България, Гърция и Турция да направят обиколка на районите, наводнявани от реки

17:33 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Българското и гръцкото правителство ще проведат съвместно заседание

Българският и гръцкият премиер са се договорили до две седмици да се проведе съвместно заседание на двете правителства, съобщи правителственият пресцентър, цитирайки премиера Бойко Борисов.

Той е в Брюксел за участие в Съвета на Европейския съюз, където основна тема на обсъжданията на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС е икономическата стратегия „Европа 2020”.

Засега не се съобщава в София или Атина ще е съвместното заседание и какви въпроси ще се обсъждат на него.

Борисов информира също, че ще обсъди с премиерите на Турция и на Гърция възможността да направят съвместна обиколка на районите, които се наводняват често в резултат на преливане на реки. "Целта е заедно да участваме в изготвянето на европейски проекти, за да се опитаме да предотвратим тези бедствия", подчерта Борисов.

На заседанието на лидерите на ЕС България изрази принципно съгласие относно целите на стратегията „Европа 2020” и подкрепи основните приоритетни направления за развитие, като подчерта значението на териториалната кохезия за ограничаване на различията в доходите в рамките на ЕС, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още