IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Енемона възлага договори на свързани дружества за 26 млн. лв.

На Енемона Гълъбово са възложени договори за 24 млн. лв.

17:19 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Енемона възлага договори на свързани дружества за 26 млн. лв.

Извънредното Общо събрание на Енемона АД, проведено на 23 март, е овластило управителните му органи да сключат сделки със свързани дружества на стойност 26 млн. лв., става ясно от съобщение на компанията в Бюлетин Investor.bg.

На Енемона Гълъбово АД са възложени договори за 24 млн. лв., като най-голямата сделка е за изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) по изграждане на инсталация за обезводняване на гипс към блокове 1 до 6 на ТЕЦ Марица Изток 2. Договорената цена е 19,1 млн. лв.

Друга сделка с Енемона Гълъбово касае изграждането на електрочаст на два енергоблока с мощност 300 MW в ТЕЦ Марица Изток 1 на стойност 3,4 млн. лв.

С ЕМКО АД е сключен договор за производство, доставка, демонтаж и монтаж на метални конструкции. Стойността на сделката е 2,1 млн. лв.

На Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ АДСИЦ пък са продадени две вземания за сумата от 869 хил. лв.

В началото на седмицата стана ясно, че емисията привилегировани акции на дружеството е била вписана в регистъра на Централен депозитар.

През миналата седмица Юробанк И Еф Джи България АД влезе в ролята си на маркет-мейкър по позицията на Енемона.

Акциите на компанията приключиха седмичната търговия на БФБ на ниво от 9,28 лв., което представлява понижение от 1,3% за седмицата.

От началото на годината книжата се повишават с 3,1%, а за последната година отбелязват ръст от 32,5%.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още