IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Български ДВИ и мениджъри ще обменят опит с немски и украински

Българските директори ще избират кои градове, компании и институции в Германия и Украйна да посетят

13:37 | 25.03.10 г.
Български ДВИ и мениджъри ще обменят опит с немски и украински

Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България (АДВИБ) съвместно с Украинската асоциация по връзки с инвеститорите и Немското обединение по връзки с инвеститорите - DIRK стартира пилотен проект на Програма „IR Стаж“.

IR стажът предоставя възможност да се усвоят практики по връзка с инвеститорите и да се усвоят техники за финансова комуникация, да се обмени опит, участниците да се запознаят с местните специфични правила на приемащата държава, както и практиките и пазарната и финансова инфраструктура.

Програмата е насочена главно към Директори за връзка с инвеститорите (ДВИ) и топ мениджъри (изпълнителни директори, финансови директори) на компании, които са листнати или имат намерение да бъдат листнати на
чуждестранни финансови пазари.

Програмата е насочена и към водещи компании, които се търгуват на местния пазар в престижни сегменти или са включени в индексите на местния пазар.

В тази връзка Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България провежда анкета сред своите членове за проучване на подходящите обучителни дейности и проверка на готовността им за участие.

Проектът е пилотен, като ще започне с по един представител във всяка страна, като той посочва, кои градове и компании да посети. Може това да са компании от неговия бранш или други.

Целта на провежданата в момента анкета между членовете на АДВИБ е именно проучване на нагласите. Всяка от партньорските организации трябва да осигури достъпа на участника до компании, институции, борса и т.н. в приемащата държава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още