IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписахме очакваните споразумения с Кувейт

Подписаните документи са меморандум за разбирателство в областта на гражданската авиация и споразумение за икономическо и техническо сътрудничество

22:13 | 24.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Подписахме очакваните споразумения с Кувейт

С подписването на две междуправителствени споразумения приключи официалното посещение на министър-председателя Бойко Борисов и водената от него делегация в Кувейт, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и кувейтският му колега Мохсе ал-Бусейра са подписали Меморандум за разбирателство в областта на гражданската авиация, а министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на петрола на Кувейт Ахмед Абдуллах ал-Сабах - Споразумение за икономическо и техническо сътрудничество.

С документа се подновяват отношенията в тази сфера след прекратената с влизането ни в Европейския съюз предишна спогодба.

По-рано днес стана ясно от изказване на премиера Борисов, че кувейтски инвеститори проявяват интерес към автомагистрала „Черно море“, която трябва да свърже Варна и Бургас.

Освен това Кувейт проявява сериозен интерес към земеделието и туризма на България.

С подписаното споразумение в областта на гражданската авиация се открива възможност за пускане на директни полети между столицата Кувейт и София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още