IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтират 13 моста в София тази година

15:35 | 22.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ремонтират 13 моста в София тази година

Общо 13 моста ще бъдат ремонтирани и реконструирани през тази година в столицата, като за тази дейност са предвидени в бюджета 6 млн. лв., каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

До три месеца ще бъде готов новият мост, който ще свързва ул. „Чудотворци“ в кв. „Триъгълника“ с ул. „Хан Кубрат“ в „Надежда“, съобщи районният кмет на „Надежда“ Димитър Димов. За строителството му са предвидени 1,2 млн. лв. Димов и Фандъкова разгледаха строителството на моста, предаде БТА.

Район „Надежда“ е приоритетен за общината заради създадените в момента неудобства за гражданите заради строителството на метрото и сред първите текущи ремонти са тези на пътната настилка на „Ломско шосе“, посочи Фандъкова.

В отговор на въпрос дали ще има диалог с участниците в днешния протест срещу дупките, кметът посочи, че за разлика от миналия път, когато протестът е бил политизиран, този път протестиращите са имали желание за разговор с общината. Такава среща е насрочена за сряда, посочи заместник-кметът Любомир Христов.

Освен „Софинвест“, които в момента извършват строителния надзор на текущите ремонти, поправката на уличната мрежа ще се наблюдава и от дирекция „Транспортна инфраструктура“, както и от граждански организации, посочи Христов.

До края на април ще приключат ремонтите по основната улична мрежа в столицата. Фандъкова допълни, че се надява да се влезе в график и улиците да се ремонтират основно през пет години. Кметът каза още, че има уверение от регионалното министерство, че ще започне изграждането на неизградения участък от Южната дъга към квартал „Младост“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още