IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

700 хил. лв. от глоби събра столичната НАП до средата на март

С вливането на Агенцията за държавни вземания в НАП от началото на 2010 г., събирането на неплатените в срок глоби се извършва от приходната администрация

11:55 | 22.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
700 хил. лв. от глоби събра столичната НАП до средата на март

Близо 700 хил. лв. събра столичната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) от началото на годината от неплатени в срок глоби, наложени от различни държавни органи, съобщиха от агенцията.

Само през последните 30 дни сумата на платените глоби е нараснала повече от два пъти. Най-често това са глоби, налагани от КАТ, санкции на регионалните дирекции за опазване и контрол на общественото здраве (бившите ХЕИ), на горски стопанства и други публични взискатели.

С вливането на Агенцията за държавни вземания в НАП от началото на 2010 г., събирането на неплатените в срок глоби се извършва от приходната администрация.

След промяната всеки клиент на НАП, който иска удостоверение за платени данъци и осигурителни вноски, задължително се проверява за просрочени глоби. Данъчните инспектори издават удостоверението едва след като дължимите суми бъдат платени.

През 2009 г. столичната НАП е издала повече от 73 хил. такива удостоверения. Удостоверенията за липса на данъчни и осигурителни задължения се изискват по различни поводи - при отпускане на банков кредит, за участие в обществени поръчки, при издаването на разрешително за оръжие и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още