IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кредитите през февруари и антикризисните мерки на фокус през седмицата

НСИ ще оповести данни за бизнес климата през март

08:21 | 22.03.10 г.
Кредитите през февруари и антикризисните мерки на фокус през седмицата

Седмицата ще премине под влияние на дискусиите на антикризисните мерки. Ще има обсъждания между правителството, работодателите и синдикатите.

Трябва да изберем кого да ощетим, социалнослабите, майките или пенсионерите или администрацията, заяви през миналата седмица премиерът Борисов.

Според Борисов необезпечени договори за 2,12 млрд. лв. са причина за дупката в бюджета, като премирът уточни, че плоският данък няма да се отменя, ще бъде въведен данък лукс, както и ще бъде емитиран правителствен дълг.

В понеделник (22 март) ще се проведат общи събрания на акционерите на ФЕЕИ АДСИЦ и Септона България АД.

Също в понеделник НСИ ще обяви индекси на цените на износа и индекс на разходите на работодателите за труд през четвъртото тримесечие на 2009 г.

Във вторник (23 март) ще се проведе общо събрание на Енемона АД за овластяване на сключване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК, който включва големи сделки и сделки със свързани лица.

В сряда (24 март) БНБ ще оповести данни за размера на кредитния портфейл и лошите кредити на банковата система към 28 февруари 2010 г. Централната банка ще информира и за брутния външен дълг към 31 януари 2010 г.

Също в сряда НСИ ще публикува данни за населението и демографските процеси през 2009 г

За този ден са насрочени и общи събрания на Зет Пропъртис Инвестмънт фонд АДСИЦ и Феърплей Пропъртис АДСИЦ, както и общо събрание на облигационерите на Алупласт АД.

В четвъртък (25 март) НСИ ще информира за пътуванията на българи в чужбина и посещения на чужденци в България през 2009 г., а данните за февруари 2010 г. ще бъдат публикувани на следващия ден (петък 26 март).

Също в четвъртък ще бъде проведено общо събрание на облигационерите на Флорина България АД.

В петък (26 март) БНБ ще обяви данни за размера и лихвите по новоотпуснатите кредити и депозити през февруари 2010 г., а НСИ - за бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите през март 2010 г.

В последния работен ден на седмицата ще се проведе и общо събрание на Бряст-Д АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още