IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Осъдиха бившия шеф на фонд „Земеделие“ на 4 години затвор

Асен Друмев бе признат за виновен за това, че е сключил сделки, с които е ощетил фонда, както и че е злоупотребил със средства по програма САПАРД

17:39 | 18.03.10 г.
Осъдиха бившия шеф на фонд „Земеделие“ на 4 години затвор

Софийският градски съд осъди бившия изпълнителен директор на Държавния фонд „Земеделие“ Асен Друмев на четири години лишаване от свобода, съобщи Dnes.bg.

Той бе признат за виновен за това, че в качеството му на длъжностно лице е сключил сделки, с които е ощетил фонда, както и че е злоупотребил със средства по програма САПАРД.

Според обвинителния акт той е сключил няколко неизгодни договора за наем на сгради в Пловдив, Силистра и Разград, с което е нанесъл щети на фонда за над 480 хиляди лева.

Асен Друмев обжалва условната му присъда, която бе наложена от Софийския районен съд през 2009 г. Тогава той бе осъден на 3 години лишаване от свобода условно, а адвокатката му Ина Лулчева определи решението на съда като "недоразумение, което ще бъде поправено".

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още