IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пуснаха от ареста данъчна служителка от Велико Търново

С мотива „влошено психично и здравословно състояние“ съдът е променил в „домашен арест“ наложената на Ценка Георгиева (46 г.), ръководител на отдел „Контрол“ в териториалната дирекция на НАП във Велико Търново

11:57 | 06.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пуснаха от ареста данъчна служителка от Велико Търново

Състав на окръжния съд във Велико Търново освободи от ареста данъчна служителка, заподозряна в участие в организирана престъпна група за измами с ДДС, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

С мотива „влошено психично и здравословно състояние“ съдът е променил в „домашен арест“ наложената на Ценка Георгиева (46 г.), ръководител на отдел „Контрол“ в териториалната дирекция на НАП във Велико Търново, мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Междувременно в окръжния съд е прекратено делото по искане за промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“, наложена на Валентина Елкениева, която е в кръга на заподозрените по същото обвинение.

Нейният адвокат е поискал от прокуратурата да промени наложената мярка за неотклонение в по-лека поради влошено здравословно състояние на задържаната. Съдът е прекратил делото и е изпратил молбата до наблюдаващия прокурор, който да се произнесе по искането, поясниха от Съдебната палата.

Двете данъчни служителки и техният колега Николай Николов, както и съпрузите Младен и Анелия Милкови, бяха задържани на 19 февруари, при специализирана полицейска операция, като заподозрени в участие в организирана престъпна група за източване на повече от 3,5 млн. лв. от ДДС чрез свързани фирми.

На 26 февруари в следствения арест във Велико Търново се самоуби Анелия Милкова, часове след като Апелативният съд й наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Поради възникналите обстоятелства от ареста с прокурорско постановление бе освободен нейният съпруг Младен Милков, зърнопроизводител и арендатор на земеделски земи. Дни преди това съдът освободи от ареста данъчния служител Николай Николов, срещу когото не бяха открити достатъчно доказателства, че е участвал в престъпната група.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още