IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският посланик не иска да се вижда с Алексей Петров

Посланик Уорлик добави, че има доверие на българската правосъдна система

17:18 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американският посланик не иска да се вижда с Алексей Петров

Получих писмото на Алексей Петров, но нямам намерение да се срещна с него. Това заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Преди около две седмици Петров каза, че е писал на посланика, за да поиска среща с него, уверявайки го, че е жертва на политическа репресия.

Посланик Уорлик добави, че има доверие на българската правосъдна система.

Заедно с председателя на Софийския градски съд Георги Колев Джеймс Уорлик подписа документ, който цели да подпомогне работата на българската съдебна система, предаде БТА.

Колев заяви, че ще бъде направена проверка, защо с дни е било забавено подписването на близо 70 протокола за обиски по операцията „Октопод“. Ако бъдат установени нарушения, ще има и дисциплинарни наказания, добави Колев.

По повод несъстоялото се вчера заседание по делото за злоупотреби с пари по програма САПАРД, Колев заяви, че това е шестото отлагане на процеса по вина на защитата. Колев отбеляза, че последното заседание е било на 29 декември миналата година и оттогава защитниците са знаели, че за вчера е било насрочено следващото заседание. Въпреки това един от тях е заминал за Бургас, където се е явил по друг процес.

Председателят на съда коментира, че въпросът с отлагането на делата по такива причини е сериозен и трябва да се мисли за форма или на преупълномощаване, или за назначаване на запасен или служебен защитник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още