IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До година и половина летището в Русе ще е дадено на концесия

Поне такива са прогнозите на заместник-министъра на транспорта Камен Кичев

14:32 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
До година и половина летището в Русе ще е дадено на концесия

До година, година и половина се предвижда летището на Русе да бъде дадено на концесия, съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев.

В момента се готви концесионен анализ, който предизвиква инвеститорски интерес, уточни заместник-министърът, цитиран от БТА.

Той коментира, че условията за концесиониране ще са много по-благоприятни от поставените при първите два опита за концесиониране на Летище Русе, които не са привлекли желаещи концесионери.

Летище Русе трябва много бързо да се открие за ползване, за да не се доразруши, защото едва ли България ще има скоро възможности да строи подобни обекти, каза Камен Кичев.

Летище Русе може да обслужва товарни самолети, бизнес самолети и хеликоптери, граждански полети, селскостопански летателни средства, противопожарни самолети и други, сочат справките на министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още