IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чакаме мнение от ЕК за евентуален нов вицепремиер, след това решаваме

Възможно е да има структурни промени в правителството, каза премиерът

11:54 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Чакаме мнение от ЕК за евентуален нов вицепремиер, след това решаваме

Възможно е да бъдат направени структурни промени в Министерски съвет (МС) във връзка с подобряване организацията на усвояване на еврофондовете. Това каза днес от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов във връзка с депутатски въпрос за това какви мерки са предвидени за по-добро усвояване на парите от ЕС.

Борисов посочи, че през следващата седмица, в периода 10-13 март, по негова покана в България ще дойдат представители на Европейската комисия (ЕК) и той ще вземе решението си, след като чуе и тяхното мнение по въпроса.

В края на февруари от ДСБ заявиха, че за усвояването на еврофондовете пречи „институционален конфликт“, а през тази седмица дойде и предложението им а бъде определен нов вицепремиер, който да поеме отговорност за това усвояване. От партията казаха, че не се стремят към заемане на новата позиция, като подчертаха, че в ГЕРБ има достатъчно подходящи за поста хора.

Бойко Борисов съобщи още днес, че от началото на действие на седемте оперативни програми и на програмата за развитие на селските райони досега са сключени договори с бенефициенти на обща стойност 5,22 млрд. лв.

Изплатените средства са за общо 1,95 млрд. лв. Верифицирани (одобрени) са други разходи на обща стойност над 1,1 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 05.03.10 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още