IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестиционна Компания Галата със сплит от 1:100

Химимпорт излиза от Съвета на директорите на дружеството

16:40 | 04.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестиционна Компания Галата със сплит от 1:100

Промяна в номиналната стойност на акциите на Инвестиционна Компания Галата АД от 100 на 1 лев ще бъде гласувана на извънредно общо събрание на дружеството, насрочено за 6 април, става ясно от поканата за събранието, публикувана чрез БФБ.

В резултат на промяната капиталът на дружеството в размер на 1 млн. лв. вече ще бъде разпределен в толкова на брой акции с номинална стойност 1 лв. всяка вместо в досегашните 10 хил. книжа.

На общото събрание ще бъде гласувана и промяна в броя на членовете на Съвета на директорите (СД) на дружеството от четири на шест лица.

Във връзка с уведомление от Химимпорт АД дружеството като юридическо лице ще бъде освободено от СД. В края на миналата година Химимпорт продаде 28,9% от Инвестиционна Компания Галата.

За нови членове на СД ще бъдат предложени Михаил Николаев Статев, Милена Найденова Найденова и Надя Радева Динчева.

Последната сделка с акциите на дружеството на БФБ е от 17 февруари на цена от 9 002,70 лв., което му осигурява пазарна капитализация от 90 млн. лв.

Ако пазарната капитализация не се промени след сплита, то една акция би струвала 90,03 лв.

Свързани компании:

Не Инвестиционна Компания Галата АД(G0A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още