IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска банка за развитие с дългосрочен рейтинг ВВВ- от Fitch

Рейтингът се приема от инвеститорската общност като инвестиционен, посочват от банката

13:44 | 04.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Българска банка за развитие с дългосрочен рейтинг ВВВ- от Fitch

Международната рейтингова агенция Fitch присъди на Българска банка за развитие (ББР) дългосрочен кредитен рейтинг в чуждестранна валута ВВВ- с негативна перспектива. Рейтингът се приема от инвеститорската общност като инвестиционен, посочват от банката.

Присъденият рейтинг е мотивиран с изключително високото ниво на капитализация (капиталова адекватност – 84,7%), адекватното ниво на доходност, ниския риск при привличането на ресурс за финансиране на операциите и наличието на подкрепа от страна на акционера - Министерство на финансите.

Рейтинговата агенция акцентира в анализа си и върху възложената със специален закон роля на банката по отношение на сектора на малките и средни предприятия.

Това е първият рейтинг, който ББР получава от международно призната рейтингова агенция. Наличието на международен кредитен рейтинг ще подпомогне банката при привличането на външен ресурс за финансиране на сектора на малките и средни предприятия (МСП) в България, коментира прокуристът на банката Тодор Ванев.

Последният присъден рейтинг на банката беше ВВВ- със стабилна перспектива на Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още