IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цачева призова депутатите да се откажат от увеличение на заплатите

За първите три месеца на 2010 г. депутатските заплати се увеличават със 111 лв. месечно

13:02 | 04.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цачева призова депутатите да се откажат от увеличение на заплатите

Председателят на парламента Цецка Цачева призова депутатите да се откажат доброволно от увеличението на заплатите си за първото тримесечие на 2010 година, тъй като темата е предизвикала обществен интерес.

Заплатата на депутатите зависи от средното възнаграждение на месец в обществения сектор и за първите три месеца на 2010 г. се увеличава със 111 лв. месечно.

Цачева е обяснила, че възнаграждението на депутатите се определя от парламентарния правилник. Тя прочете част от него, според която председателят на Народното събрание получава месечно възнаграждение с 55 на сто по-високо от основното месечно възнаграждение на народен представител, което възлиза на три средни работни заплати за обществения сектор.

В отговор на въпрос Цачева е заявила, че месечното й възнаграждение е 3576 лева, а на народен представител - 2307 лева, като се предвижда процентно увеличение, ако депутатът е в ръководството на парламента или на комисия в Народното събрание.

Въпросът за депутатските заплати ще бъде обсъден на председателски съвет на 10 март, е посочила още Цачева, предаде БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още