IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов отказва да се меси в спора Дянков-Първанов

Според премиера не прави чест и на двамата да занимават обществото със спора си

12:03 | 03.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов отказва да се меси в спора Дянков-Първанов

Премиерът на България Бойко Борисов отказа да заеме страна в спора между финансовия министър на страната Симеон Дянков и президента Георги Първанов. Според Борисов „не прави чест и на двамата да занимават обществото със спора си”.

Както е известно, вчера между финансист номер 1 и президента бе породено напрежение, в резултат на което Първанов поиска оставката на Дянков. От ведомството на финансиста обаче обявиха, че президентътсе е почувствал незаслужено засегнат от думите на Симеон Дянков.

Борисов коментира, че само преди няколко дни МВФ, Световната банка и ЕК са дали отлична оценка на България във финансовата област.

"За мен е притеснително, когато не искат оставката от опозицията на някои министри. Щом толкова го атакуват, значи действително им е голям проблем", каза той пред Нова телевизия.

Според премиера и 15 успешни министри да има един кабинет, ако само един от тях е неуспешен цялото правителство отива надолу.

На въпрос дали е минало достатъчно време за изчистване името на България, премиерът заяви, че получава поздравления и от Европа, и от Америка и дори от Русия.

"Пускането на всички фондове от ЕС и подкрепата, която посланиците и лидерите на другите държави дават за България, е показателно", допълни Бойко Борисов.

Според министър-председателя, националният интерес е национален интерес до момента, в който се подадат документи за влизане в европейското семейство.

"Част от националните интереси ние ги загърбваме, за да сме част от голямото европейско семейство. Ние трябва да се съобразяваме с поетите ангажименти", добави още премиерът.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още