IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Еврокомисарят по енергетика идва за среща с премиера и ресорния министър

Комисар Йотингер и премиерът Борисов ще имат работна среща днес, на която ще дискутират проекти в областта на природния газ и атомната енергетика

11:49 | 01.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Еврокомисарят по енергетика идва за среща с премиера и ресорния министър

Европейският комисар по енергетика Гюнтер Йотингер пристига днес на двудневно посещение в България, за да дискутира въпроси на енергийната сигурност. Йотингер ще се срещне в понеделник с българския министър-председател Бойко Борисов, а във вторник - и с министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

„Очаквам тази визита и една задълбочена дискусия по проблемите на българската енергетика. Енергийната сигурност е предизвикателство, с което никоя европейска страна не може да се справи сама. Трябва да се обединим и да намерим общо решение в най-добрия дух на европейска солидарност.“ Това е коментирал преди посещението си в София еврокомисарят по енергетика, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия.

Комисар Йотингер и премиерът Борисов ще имат едночасова среща днес следобед, на която ще дискутират редица енергийни теми, сред които проекти в областта на природния газ и атомната енергетика.

На 2 март 2010 г. Гюнтер Йотингер ще се срещне с министър Трайчо Трайков на работна закуска. По-късно еврокомисарят ще изнесе реч, посветена на европейската енергийна сигурност, по време на провеждащата се утре конференцията на Атлантическия съвет, в която ще участва и българският премиер.

От ЕК посочват, че това е първото посещение в България на Гюнтер Йотингер в качеството му на европейски комисар. На 22 февруари 2010 г. той се срещна с българския президент Георги Първанов по време на неговата визита в Брюксел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още