IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Издаването на новите документи за самоличност ще започне на 29 март

От 15 март се преустановява приемането на заявления за документи за самоличност с такса за обикновена услуга

12:22 | 26.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Издаването на новите документи за самоличност ще започне на 29 март

Издаването на новите документи за самоличност ще започне на 29 март, съобщи на пресконференция директорът на дирекция „Български документи за самоличност“ към МВР Мария Костадинова.

В страната вече се въвежда график за постепенно ограничаване и преустановяване на приема на заявления за документи за самоличност по стария образец.

От 15 март се преустановява приемането на заявления за документи за самоличност с такса за обикновена услуга, добави Костадинова, цитирана от БТА.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че с началото на издаването на новите български документи за самоличност се изпълнява един от приоритетите на МВР.

Той добави, че предстоят разговори с представителите на банковата общност за въвеждане на облекчение в стойността на банковите такси за преводи - специално за хора с трайно намалена работоспособност или със степен на увреждане, за които таксите са преференциални.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още