IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две трети от търговците в Банско с данъчни нарушения

Търговците масово продължават да нарушават изискванията на наредбата за регистриране и отчитане на извършваните продажби с фискалeн апарат

11:40 | 26.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Две трети от търговците в Банско с данъчни нарушения

С 27 акта за данъчни нарушения приключи проверката на инспекторите на столичната НАП в Банско, съобщиха от приходната администрация.

През почивните дни - 20 февруари и 21 февруари - са били проверени 30 магазина, заведения за хранене и обекти за отдаване на ски оборудване под наем. В две трети от проверените обекти са открити нарушения.

Инспекторите са установили, че търговците масово продължават да нарушават изискванията на наредбата за регистриране и отчитане на извършваните продажби с фискалeн апарат.

В един от магазините са констатирани три нарушения, в други седем обекта - по две нарушения. Укриване на реалния оборот чрез неиздаване на касови бележки, липса на контролни ленти, на дневни или месечни отчети отново са сред преобладаващите нарушения, констатирани при проверките. Санкцията за неизрядните търговци в такива случаи е в размер от 500 лв. до 2000 лв.

Проверките на инспекторите на столичната НАП в Банско ще продължат и през следващия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още